woensdag 20 februari 2008

Een vrouw 'met ballen'




Peter van der Vorst interviewde Madeleine Albright, minister van Buitenlandse Zaken onder Bill Clinton, bij de presentatie in Nederland van haar nieuwe boek 'Memo aan de nieuwe president'. Hierin beschrijft zij haar ervaringen in de hoop dat de nieuwe president van Amerika (wat haar betreft Hillary Clinton) hier haar of zijn voordeel mee kan doen.
In het interview, dat gisteren door RTL-boulevard werd uitgezonden, komt behalve het boek ook nog een aardige anekdote ter sprake, naar aanleiding van het vertrek van Fidel Castro.
Er wordt beweerd dat Mrs. Albright ooit gezegd heeft dat Castro een man zonder 'cojones', zonder ballen is. De Cubaanse gemeenschap in Florida heeft dit maar al te graag letterlijk genomen en van deze vermeende uitspraak zelfs bumperstickers laten drukken.
Madeleine, door haar kleinkinderen heel lief 'oma Maddy' genoemd, zegt dat zij het woord cojones nooit in de mond heeft genomen, zij is verkeerd verstaan. Het ging om 'cowardice', wat lafheid betekent en dus 'zonder ballen' in figuurlijke zin.
We zullen haar maar geloven, want oma's moeten het goede voorbeeld geven.



Geen opmerkingen: